Borból hobbi, avagy a hobbiborozás története
Azt már említettem, hogy a bartenderek világa közel áll a szívemhez, de ahogy öregszem, valahogy a borokat közelebb érzem magamhoz. Minden ital mögött hihetetlen mennyiségű történet, koccintás sorakozik fel. De a bor valahogy más.
Más… hiszen mindenki ismeri, mindenki fogyasztja, mindenki ért hozzá. Így kicsit féltem az első kóstolómon, hiszen 8,5 millió borász országában érteni, vagyis… megpróbálni érteni az italt meglehetősen nagy kihívás. Aztán persze kiderült, hogy jó társasággal nem kell ettől félni.
Sebaj, szeretem az emberpróbáló feladatokat, így rögtön ugrottam is egy fejest a témában, tettem mindezt úgy, hogy nem tudtam hogy valójában milyen mély témába ugrottam bele. Nem ér le a lábam az tuti.
Legelső régióm a Balaton környéke lett, ahol 3 fordulón keresztül finomítgattam a tételek sorát, az előadásom hangvételét, menetét. A végére kijelenthetem, hogy sikerült egy kifejezetten jó hangulatú, gördülékeny 3 órás programot összehozni. A tételek között ott volt a Juhfark, a Kéknyelű, Irsai, és még egy páran, akik hűen megmutatják milyen vidék is Balaton környéke.
Fotósként pedig nem lett volna igazi, ha nem gondoskodom arról, hogy valaki a Teamből megörökítse ezeket a pillanatokat.